WhatsApp ile iletişime geç
sadsad x
asdasd

Ballı Blog

Blog Yazılarımız

Oxford Üniversitesi'nde Yapılan Bilimsel bir Araştırma: Bal Antibiyotikten Daha Yararlı

Boğaz ağrısı, soğuk algınlığı veya öksürük oluştuğunda bal insanın hemen ulaştığı besinlerden bir tanesidir. Rahatsızlıkları rahatlatıcı olduğunun yanısıra bal ısıtıcı ve sakinleştirici etkiye sahiptir.

Ham Bal ve İşlenmiş Bal Arasındaki Fark

Köycegiz Balı olarak, balımıza “Kovandaki en doğal hali” dediğimizde bunun diğer ballardan farklı olduğunu biliyorduk. Tüm arıcılarımız sayesinde üretilen Köyceğiz Balı filtre edilmemiş, ısıtılmamış ve bu yörenin arılarından üretilmiştir.

Bal İle yüzleşelim Balın cildinize harika etkileri

İşlem görmemiş ham bal,  kahvaltınızı lezzetlendirmekten çok daha fazlasını yapabilir. Binlerce yıldır insanların balı tüketmenin dışında cilde kullanmanın faydalarını ve korumasını keşfetmişlerdir.

BEYNİMİZİN VAZGEÇİLMEZ YAKITI KAYNAĞI “BAL”

Dr. Ron fessenden’in “yeni bal devrimi” kitabında bal beynin en temel enerji yakıtı olarak dile getiriliyor. Tüm yiyecekler arasında meyve suları da dahil olmak üzere bal neden yatmadan önce en ideal yiyecek olarak kabul edilir? Hep birlikte balın bu yönünü bilimin ışığında inceleyelim.

Balların Neden Farklı Renkleri ve Tatları Var

Köyceğiz balı mağazamıza veya çadırlarımıza girdiğinizde rafları gezerken çeşit çeşit, renk renk farklı tatlardaki ballarımız gözünüze çarpacaktır. Bu ballar nasıl oluşuyor ve hangisini seçmeliyim dediğinizi duyar gibiyiz.

Aklımıza Takılan Bir Soru Bal Neden Kristalize Olur? Gelin Hızlıca Bir Göz Atalım.

Hemen hemen hepimiz aldığımız bir kavanozun zamanla kristalize olduğunu görebiliriz ve bu konuda endişelendiğimiz de olmuştur, paniğe gerek yok !!! Gelin hep birlikte balın neden kristalize olduğunu ve bunu nasıl çözeceğimizi inceleyelim.

Arının Doğasından Gelen Sağlık: PROPOLİS

Balın arıların yaptığı tek şey olmadığını biliyormuydunuz ? Arılar bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladuğu propolis adı verilen bir bileşik üretirler.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.