WhatsApp ile iletişime geç
sadsad x
asdasd
Sıkça Sorulanlar
1)

Özel ballarımızın içerisine aroma veya esans katılıyormu?

Arıcılarımız gezginci olduklarından dolayı hangi dönem hangi çiçek açar ve nerde yetiştiklerini bildikleri için o dönemlerde kovanlarını bulundukları bölgeye bırakırlar (ısparta=lavanta hayit=aydın vb.) dolayısıyla arılar buralardan toplarlar nektarlarını.
2)

Bal neden kristalize olur?

Doğal olan ballar özellikle havanın soğuk olduğu aylarda kristalleşebilir. Bu balın yapısı gereği doğal bir durumdur. Kristalize olan hileli yada bozulmuş diyemeyiz. Kristalize olan balı bu şekilde tüketebileceğiniz gibi sıcak suyun içinde bir miktar bekleterek (benmari usulü) tüketebilirsiniz. Çiçek turu, balın kimyasal yapısı, polen içeriği ve saklama koşulları gibi etmenler balın kristalize olmasının başlıca etkilerindendir.
3)

Sahte bal nedir?

Glikoz şurubuna bal aroması ve renkledirici madde katılarak oluşturulan ürünlere sahte bal denir. Bu tip ürünlerin etiket üzerinde kesinlikle bildirilmesi gerekmektedir.
4)

Gerçek ve sahte bal nasıl ayırt edilir?

Balın gerçek ve sahte olduğunu anlamanın tek yolu analiz etmektir. Tadından, kokusundan, renginden veya fiyatından balın gerçek yada sahte olduğu fark edilemez. Uzman kişilerce ileri düzeyde laboratuvarlarda analiz edilen balın saflığından söz edilebilir.
5)

Çam balı ve çiçek balı arasındaki fark nedir?

Çam balı bir diğer adıyla salgı balı, kendine has recine tadı ve koyu kahve renginde olup çiçek balına oranla glikoz ve fruktoz oranı daha düşük olduğundan dolayı daha az tatlıdır. Çiçek balına göre mineralde madde, enzim ve amino asit bakımından daha zengindir.
6)

En iyi bal hangisidir?

Bulunduğumuz coğrafya çok çeşitli endemik bitki örtüsüne sahip nadir ülkelerden biridir , dolayısıyla farklı bölgelerden cok çeşitli aroma ve renge sahip bal sağımı gerçekleşmektedir. Analizce iyi olan bütün ballar iyidir.
7)

Balın besleyici özellikleri nelerdir?

Balın besleyici faydaları yüzyıllardır bilinmektedir. Bal, vitamin, mineral, aminoasit ve enzimler gibi pek çok yaşamsal faktörleri içermektedir. Bal temel karbonhidratların kaynağıdır. Bal, bir yemek kaşığında 64 cal enerji sağlayarak kaslar için yakıt görevi yapmaktadır. Sindirim sistemine katkısından dolayı besinlerin daha iyi emilmesini sağlar.
8)

Şeker hastaları bal tüketebilir mi?

Şeker hastalarının bal tüketimi konusunda alanında uzman doktorlara danışması gerekmektedir.
9)

Balın içerisinde bulunan şeker neyi ifade etmektedir?

Balın ana yapısını oluşturan karbonhidratların yanı sıra arıların nektarlardan alması sonucu doğal olarak oluşturduğu glikoz ve fruktoz şekerleridir. Vücutta parçalanmadan direk kullanılan bu şekerler balın doğal yapısını oluşturur.
10)

Neden köyceğiz balı?

Sanayileşme ve araç yoğunluğundan uzak, ege ve akdenizin eşsiz çam ormanları ve endemik bitki örtüsüyle harmanlanmış doğasından, arıların binbir zahmetle kovanlarına taşıdıkları nektarları, 40 derece sıcaklık altında sağım yaparak emeğiyle üretmiş arıcılarımızdan aldığımız farklı aroma ve tatlardaki balları sizlere sunuyoruz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.